zaterdag 27 mei 2023

Stttt.... iedereen slaapt... zo begonnen we vorig jaar ons eerste blog tijdens het kamp...

Dit jaar doen we dat natuurlijk anders, nieuwe locatie, nieuwe ervaringen, maar uiteraard wel met een dropping voor onze A, B, C en D ploegen.

Waar we traditioneel de eerste avond met de bus te laat vertrekken, schade hebben ergens onderweg of iets anders wat tijdsvertraging oplevert, ging het nu allemaal soepel. 

Alle kinderen waren op tijd (aangemeld), eerste compliment voor jullie ouders! De bus was er op tijd en iedereen heeft geholpen om de bus goed in te pakken. Alle kids in de bus, een minimaal traantje bij wat kinderen, of waren het de ouders πŸ˜…. De A's en de B1 waren een uur eerder vertrokken om als eerste hun intrede in hun privΓ© slaapkamers te maken en vast de locatie te verkennen, de kookploeg en wat leiding op locatie hadden het al heel gezellig gemaakt. In de keuken hadden we wat opstartproblemen maar ook daar is zo goed als mogelijk omheen gewerkt. 

Omdat we wat extra tijd hadden konden alle kinderen na het opmaken van hun bed het veld op om op het opblaaskussen te spelen, te voetballen, te pingpongen of gewoon een relaxed kaartspelletje te spelen. Het gaf de leiding in ieder geval de tijd om even de kampregels aan te passen aan de locatie en zo de kinderen deze op het gemak te kunnen delen om 21:30.

Daarna was het natuurlijk tijd voor een snack, komkommer, sla en tomaat, aangekleed met een broodje knakworst of een heerlijke pita shoarma πŸ˜‡πŸ˜‹. De E en de F gingen daarna aan de slag met hun eerste activiteit, jungle mastermind waarbij de leiding ondersteund werd door de toppers van de A en de B. Volgens de meesten werd er niet valsgespeeld, maar inmiddels was het zo donker dat de jury in het duister taste over de waarheid, wat ons betreft allemaal winnaars πŸ…πŸ…. Tegelijkertijd gingen de eerste ploegen van de C en de D de auto's in om geblinddoekt gedropt te worden, even een leuk wist u datje tussendoor, een dropping (naast drop) is een typisch Nederlandse traditie. 

De E en de F kregen nog wat te drinken na hun activiteit maar daarna was het toch tandenpoetsen, gezichten afspoelen en lekker het stapelbed in, de bovenbedden waren favoriet kan ik jullie vertellen. Binnen een kwartier vielen de eerste luiken dicht en binnen een uur, en heel veel flauwe grapjes en slaapkamer specifieke geluiden πŸŒͺ later, was het voor het eerst stil 😴.

Ondertussen waren ook de A en de B door de geoliede leidingploeg ergens langs de kant van de weg gezet, ditmaal zelfs over de grens bij onze zuiderburen, niet zo gek hier maar voor de kinderen een leuk feitje. 

Tussen 1 en 3 uur zijn inmiddels de C en D ploegen weer terug en naar hun bed vertrokken😴, zij hebben tijdens hun wandeling mooie verhalen verzonnen, geschrokken van honden en paarden, enge verhalen gehoord over lantarenpalen en nachtelijke wandelaars en spelletjes met Menthos gedaan, dat mogen jullie zelf maar vragen hoe dat zit... 

Iets na 3 uur kwam de helft van A-ploeg binnen, verrassend vroeg maar ze hadden de ervaring van vorig jaar in het achterhoofd, heel het kamp in slaapmodus wilden ze niet nog een keer, dus voor de verandering wel een keer slapen op vrijdagnacht. De andere helft is nog gecontroleerd vermist, zouden we dit jaar dan toch meer dan 1% van de kids kwijtraken πŸ™„

Nog geen kwartier later kwam onze B-ploeg binnen, die waren zelfs nog naar de kroeg geweest (gelukkig hebben we de beelden nog), vanuit de nachtploeg wisten we niet wat we meemaakten, zouden we dan tijdens onze eerste nacht ook nog onze bedden te zien krijgen😎. 

Om jullie maar uit de spanning te halen, de tweede helft van de A-ploeg heeft het ook gered, de hekkensluiters van de dropping, de degradanten van slaapgangers ofwel de groep die het morgen het zwaarst gaat krijgen, al zullen ze dat nooooit toegeven. Mooi om eraan toe te voegen dat een aantal van hen de eerste vallende sterren ⭐🀩 van hun leven gezien hebben, dat vergeten ze nooit meer...

Tot het volgende bericht, we gaan hier langzaamaan afsluiten en ons opmaken voor een zonnige 😎☀ en sportieve πŸ’ͺ🏼 dag morgen.

Even wat impressies van de tochten 







2 opmerkingen: