zondag 28 mei 2023

 Zondagmorgen 28 mei, even terugkijken ๐Ÿ‘€ op de laatste 24 uur na ons laatste blog.

Na een, voor de meeste, korte nacht zijn we gistermorgen met zijn allen aan het ontbijt verschenen, supergezellig verdeeld over de tafels, tot de A en de B de mededeling kregen dat zij weer mochten opstaan en de eetzaal moesten verlaten. Zoals sommigen van jullie wellicht al gezien hadden, mochten zij naar een mooi natuurgebied met strand en water, maar niet zonder op de weg ernaartoe hun ontbijt te “ verdienen” met actieve opdrachten. Gelukkig hebben ze allemaal hun water en brood verdiend en ter geruststelling, vanmorgen hadden we nog steeds net zoveel kids aan het ontbijt zitten.

Waar voor de A en de B hun dag actief starten voor het ontbijt, mocht de rest dit na het ontbijt met een heerlijk eitje erbij op gang komen. De overige ploegen gingen naar het bos voor het bouwen van een nederzetting in Colonisten van Catan stijl. Het was een actief spel, waarbij de schaduw van het bos al voor een fijne verkoeling zorgde. De allerkleinsten onder ons vonden het heerlijk om door het bos te struinen, waarbij menig dennenappel is toegevoegd aan een persoonlijke collectie (check de tassen hierop bij terugkomst ๐Ÿ˜‰).

Onze kookploeg, die gisteren hun drukste momenten hebben gehad, waren direct na het ontbijt aan de slag gegaan met een stapel pannenkoeken waar menig kok bang van wordt. Na het bosspel konden dan onze D-E-F gelijk aanvallen aan de spek en gewone pannenkoeken. Voor de scherpe lezers onder ons missen jullie de C, deze kregen na het bosspel de opdracht om aan de slag te gaan met opdrachten onderweg naar het meertje bij de A en B, waar bij aankomst daar op locatie ook een heelijke pannenkoeken maaltijd klaar stond. Logistiek een mooie uitdaging die we niet uit de weg gegaan zijn, ons maak je niet gek hier in Brabant.

De D-E-F konden na de maaltijd zich opmaken voor een verhitte strijd in het regenboogspel, 7 kleine maar spannende spelletjes waarbij de truc was om iedere plek van het podium slechts รฉรฉnmaal te behalen, vele laatste zullen de eerste zijn ๐Ÿฅ‡.

De A-B-C dachten zich veilig na de pannenkoeken, heerlijk een middagje strand in de zon☀๐Ÿ˜Ž, niets was minder waar, onze bootcampleiding had een heus “kamp van koningsbrugge” in jungle style bedacht, waarbij iedereen actief mee moest doen en de kracht van samenwerking weer eens uitstekend bewezen werd door de jeugd (leest u het complimentje voor de opvoeding ๐Ÿ˜‡). Zelfs het water in met zijn allen tot net voorbij de diepte waar menigeen blijft hangen ❌๐Ÿ˜‰.

Na deze activiteiten was er voor iedereen de mogelijkheid om lekker te douchen en nog even te chillen op het veld, de allerkleinsten (en ook wat grotere) hebben zich vermaakt met waterspelletjes, had ik al gezegd dat het heerlijk weer was ☀.

De kookploeg, zoals eerder vermeld, waren heel de dag al bezig met een heerlijke maaltijd, spaghetti met een fantastische tomatensaus, wraps met kip, boontjes, aardappeltjes en een hamburger (een echte agv’tje voor de kenners). Uiteraard afgesloten in stijl met vla met slagroom.

De A en B hebben met elkaar een escaperoom gedaan in de vroege avond, waarna ze om 23:00 nog het bos ingingen voor een ivoorsmokkel spel, een kruising tussen dierengeluiden en smokkelspel, we hebben hele bijzondere dierengeluiden gehoord, ik zal jullie de details besparen ๐Ÿ™‰.

De E en F hebben op het veld een muziekbingo gedaan, in de avondzon, alle bekende krakers zijn voorbij gekomen, daarna nog wat kleine spelletjes binnen en douchen, tandenpoetsen, nog wat snoepen en naar bed (ook in die volgorde ja ๐Ÿ˜‰). Ze mochten nog een uurtje keten en daar hebben ze maximaal gebruik van gemaakt!

De C en D gingen het bos nog even in voor een levend stratego, superleuk in de schemering, die hebben daarna de muziekbingo gedaan, kei-gaaf (voor de brabo’s onder ons). Daarna ook nog even chillen en bijtijds naar bed.

In tegenstelling tot gisteren sliepen jullie reporters rond een uur of 2, de laatsten deden een uurtje later het licht uit in Brabant (of brand daar altijd het ๐Ÿ’ก).

Deze dag staat in het teken van sport en spel, vanmorgen allemaal leuke activiteiten met groepjes verdeeld over alle leeftijden, vanmiddag gaan de ouderen records verbreken en de jongsten onder ons een keigave speurtocht doen. Hieronder nog wat indrukken van deze ochtend, we gaan nog voor een blog dit weekend, vanavond bonte avond met de uitreiking van de awards, speciaal voor de ouders, jullie mogen hier wederom vanaf de bank over meestemmen (over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd ๐Ÿ˜Ž).

Namens de kampcommissie, tot de volgende!













2 opmerkingen:

  1. Leuk om het weer te kunnen volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben hier een super blij kind (Merel E 6)) vol met verhalen. Langs deze weg een dikke pluim aan alle mensen die hier aan hebben bijgedragen en dank je voor de goede zorgen! Super bedankt

    BeantwoordenVerwijderen