zondag 20 mei 2018

Zaterdagmiddag en -avond

Hallo hallo Viking-ouders,

De Viking-opleiding gaat tot nu toe hartstikke goed. In ons midden zitten al een aantal Viking-krijgers, die de smaak goed te pakken hebben. Je moet onder andere goed kunnen rennen als krijger. De F t/m D hebben daarom ook flink het bos afgerend achter de Viking-leiding aan om hun doel te bereiken. Ondertussen waren de B-tjes en C-tjes het spel 'Wie is de Viking' aan het spelen. Door middel van verschillende spellen te volbrengen konden ze hints verdienen. Met deze hints kregen ze door wie niet de Viking is, om uiteindelijk erachter te komen Wie de Viking is!

Na de middagactiviteiten was weer vrije tijd tot het avondeten. De kinderen gingen verder aan hun Vikingen opleidingsboekje werken. Haren vlechten als Vikingen, Viking-helmen en Viking-schilden maken, opdrukken en meer opdrachten om hints te krijgen... en uiteindelijk de SCHAT te vinden!

Voor het avondeten was het tijd voor het journaal. De Vikingen Lars en Remco hadden een aantal stellingen, waarbij een ieder petje op óf petje af om de vraag te beantwoorden. Uiteindelijk hadden we één winnaar..... Eliza!
Onze Viking-koks hadden weer een heerlijke maaltijd voorbereid. Iedereen zat ervan te smullen met als kers op de taart nog wat ijs toe!

Na het eten gingen we weer aan de slag met onze Vikingen in opleidingen. Voor de F t/m D een soort mastermind en voor de B-tjes en C-tjes een Escaperoom in het bos. Hiervoor moesten zij allerlei codes kraken om uiteindelijk te ontsnappen.

Daarna was het tijd om de F-jes en E-jes te douchen, een tekencontrole uit te voeren en vervolgens lekker te gaan slapen. De A t/m D mochten nog het bos in voor een Vikingspooktocht! Ik liep daar zelf rond met de C2, maar die hadden nog niet de echte krijgersmentaliteit, want echte krijgers kennen geen angst. In het bos was dan ook heel wat afgegild maar uiteindelijk was iedereen heelhuids weer terug gekomen!

Op dit moment is het heerlijk weer, heeft iedereen lekker ontbeten ÉN hebben we voor Laurie gezongen. Laurie is namelijk jarig! Wat uitgebreid gevierd is met de polonaise, dat kan natuurlijk niet ontbreken op een Viking kamp.

Zoals u leest loopt het hier allemaal op rolletjes en is het enorm gezellig!

Tot de volgende blog!

Groet,
JasmijnGeen opmerkingen:

Een reactie posten