zaterdag 19 mei 2018

Update Vikingkamp Zaterdagochtend

Hallo lieve ouders!

Weer een berichtje vanuit het viking kamp. De eerste avond was al erg geslaagd. Zo vond de C2 de dropping erg leuk. Ze hadden het kamphuis al gevonden, maar ze vonden het zo gezellig met elkaar dat ze besloten om de andere kant op te gaan. Daardoor waren ze pas 3 uur thuis. De B1 werd iets verder gedropt vanaf het kamphuis maar vonden ondanks de vele kilometers de weg terug. Dit jaar waren er dus geen groepjes die pas bij het ontbijt het kamphuis weer gevonden hadden.

Na een lekkere nacht geslapen te hebben, ging om half 8 de wekker. Alle kinderen zijn natuuuurlijk meteen gaan slapen, dus iedereen zat vrolijk aan het ontbijt! Het ontbijt was weer goed verzorgd door onze kookploeg (wat zouden we zonder ze moeten). Tijdens het ontbijt heeft de viking leiding verteld dat er een schatkist ligt verborgen ergens op het kamp. De kinderen hebben een boekje gekregen, met daarin verschillende spellen/opdrachten. Met behulp van het vikingsboekje, kunnen ze een echte viking worden. Door de opdrachten in het boekje te behalen, krijgen ze hints. Met de hints kunnen ze de schat vinden.

Na het ontbijt is het ochtendprogramma begonnen. De kinderen van de F t/m D hebben kleine spelletjes gedaan op het veld bij het kamphuis. Zij moesten bewijzen welk groepje de sterkste vikingen hebben!! Zo hebben de kinderen spijker moeten slaan in een stamboom en stambomen gooien (voor de ouders: alles is goed gegaan, geen gewonden). Wel hebben we de conclusie kunnen trekken dat wij HELE sterke vikingen in opleiding hebben. Als ze zo doorgaan, worden ze goede vikingen!

De C t/m A hebben een smokkelspel gespeeld in het (natte) bos. De kinderen moesten zoveel mogelijk kaartjes (met viking geld) overbrengen naar de andere posten, maar ze konden ook getikt worden door de douane. Wanneer je getikt was, moest je je kaartje inleveren.
Na enkele glijpartijen kunnen we ook bij deze kinderen zeggen, dat het snelle en slimme vikingen in opleiding zijn.

Ondertussen gaat de viking opleiding gewoon verder en zijn enkele opdrachten al behaald. Wat een toppers!!

Toedeloe

De Viking docenten (Ilse & Tamara)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten